Zoeken
Nieuws

Infoavonden Autodelen:

Momenteel geen gepland


Openingen Geefwinkel:

Elke derde zaterdag van de maand
11 tot 12u30
 

Repair Café:

Samen met de Geefwinkel openingen van
maart - juni - september - december
9u30 - 11u30
d'Ontmoeting
Mechelsesteenweg 487

 

Volgende vergadering:

Nog vast te leggen

Contact Info

Transitie Herent

Email:

transitieherent@gmail.com

Facebook:

www.facebook.com/transitieherent

 

 

 

Nieuws uit Transitie Herent

26/06/2016: Nieuwe editie van Repair Café Herent

Het is weer zover : Transitie Herent organiseert een nieuwe editie van het Repair Café Herent. De succesvolle formule is reeds wel gekend : een ploeg enthousiaste reparateurs staan klaar om te proberen je kapotte spullen vrijwillig te repareren en tegelijk hun kennis aan iedereen over te dragen. Om de afvalberg te verkleinen en spaarzamer om te kunnen springen met grondstoffen is spullen repareren immers hoogst noodzakelijk. Dus hoe meer mensen kunnen repareren hoe beter.

Deze editie gaat door op zaterdag 16 juli van 10 tot 12u30 in LDC d'Ontmoeting. Ze valt samen met de eerste zaterdagopening van de Geefwinkel, gelegen op hetzelfde adres. Geen toeval natuurlijk want de Geefwinkel draagt eveneens mee bij aan hetzelfde doel.

Opnieuw zullen er reparateurs staan voor electro, textiel en hout. 

Ben je zelf ook bereidt om mee te repareren of ken je mensen die geïnteresseerd zijn, laat het ons gerust weten. Hoe meer reparateurs we kunnen aanspreken, hoe meer mensen we kunnen helpen.

 

26/06/2016: Geefwinkel nu open op zaterdag

Om nog meer mensen de kans te geven om de Geefwinkel te bezoeken, opent deze vanaf juli 2016 zijn deuren op de derde zaterdag van de maand in plaats van de derde donderdag. De openingsuren zijn van 11 uur tot 12u30. De plaats blijft ongewijzigd : LDC d'Ontmoeting, Mechelsesteenweg 487, kelderverdieping.

Iedereen welkom !

 

08/02/2016: Eerste weekendopening Geefwinkel

De eerste weekendopening van het jaar van de Geefwinkel vindt plaats op 14 februari 2016 van 15 tot 17 uur.

Om mensen die op de donderavond openingen van de Geefwinkel niet kunnen komen de kans te geven ook eens de Geefwinkel te bezoeken, opent Transitie Herent elke jaar de Geefwinkel ook een paar keer in het weekend.  De formule hier is echter wat anders : er kunnen alleen spullen meegenomen worden, niet gebracht. De Geefwinkel staat momenteel helemaal vol en dit laat ons toe wat plaats te maken om bij volgende openingen terug spullen aan te nemen. Snuister dus gerust in de winkel naar spullen die jij kunt gebruiken en neem ze mee.

Iedereen dus welkom op zondag 14 februari in LDC d'Ontmoeting, Mechelsesteeweg 487.

12/10/2015: Nieuwe toegang Geefwinkel

Vanaf de oktober opening wordt de toegang tot de Geefwinkel aangepast. Deze is nu niet meer te bereiken via het hellend vlak achteraan het gebouw maar aan de voorkant via de voordeur van Casa Manuel (NIET via het ontmoetingscentrum). Binnen zal iemand van de Geefwinkel jullie via de trappen naar de Geefwinkel wijzen.

 

07/07/2015: Heropening Geefwinkel

Het is dan eindelijk bijna zover : de feestelijke heropening van de Geefwinkel in Herent ! Alles is verhuisd, de laatste hand wordt gelegd aan de inrichting en we zijn dan ook bijna klaar om jullie terug te ontvangen zodat jullie bruikbare spullen kunnen binnenbrengen of uitzoeken en meenemen. 
Voor deze heropening mogen jullie ook wat extra delen : namelijk (zelfgemaakte) hapjes ! Breng iets lekkers mee en proef van iemand anders lekkernijen op het-grote-hapjesdeelbuffet. De drank biedt Transitie Herent aan in samenwerking met Herent Fairtrade Gemeente (fairtradegemeenten.be/herent/herent). 

Kom dus zeker langs : 

Zaterdag 18 juli 
14-17 uur 
LDC d'Ontmoeting 
Mechelsesteenweg 487 
Herent 

Verder zal de Geefwinkel vanaf nu ook een viertal keer per jaar op zaterdag open zijn, naast de maandelijkse 3e donderdagavond van de maand. 
Zo kunnen we nog meer mensen bereiken. Hou zeker deze website  en onze Facebookpagina (www.facebook.com/transitieherent)  in het oog. 

Mensen die graag nu en dan wat komen helpen in de Geefwinkel, tijdens de openingen of daartussen, mogen ons gerust een mailtje sturen (transitieherent@gmail.com) of dit ter plaatse kenbaar maken. 

Hopelijk tot binnenkort ! 

26/04/2015: Repair Café, Geeftafel en Urban Mining op de 1 mei Wereldmarkt

Op vrijdag 1 mei staat Transitie Herent terug op de Wereldmarkt in het Wildemanspark.  
Precies 1 jaar geleden hielden we daar ons eerste evenement : een Repair Café. Het afgelopen jaar was dan ook een groot succes voor onze jonge vereniging. We hielden verschillende succesvolle edities van het Repair Café, openden een permanente Geefwinkel (die net een nieuwe locatie kreeg die we volop aan het inrichten zijn, meer daarover in een latere mail), stonden met een Geeftafel op een aantal evenementen enzovoort. 
Op 1 mei zijn we er dus terug, met een Repair Café voor textiel, electronica en fietsen, een Geeftafel (waar jullie wel enkel spullen kunnen meenemen, niet afgeven) en voor het eerst een 'Urban Mining' stand waar we niet meer te repareren electronica (vooral GSM's) uit elkaar halen om er waardevolle grondstoffen uit te recupereren. Zeker de moeite om je oude niet meer te gebruiken GSM mee te brengen en een kijkje te komen nemen. 
Iedereen dus van harte uitgenodigd, op 1 mei, tussen 14 en 19 uur, in het Wildemanspark. 
 

24/03/2015: Geefwinkel sluit tijdelijk de deuren

De opening van de Geefwinkel afgelopen zaterdag, 21 maart, was voorlopig de laatste. De Geefwinkel sluit voor onbepaalde tijd want ze verhuist naar een nieuwe locatie. Die nieuwe locatie moet nog ingericht worden en alle spullen moeten verhuisd worden en dat neemt wat tijd in beslag. Maar de Geefwinkel komt zeker terug ! Hou deze website, en onze Facebook pagina, zeker in het oog om te zien waar en wanneer we er terug zijn.

Mensen die graag zouden meehelpen met het openhouden of mee organiseren van de Geefwinkel mogen steeds contact opnemen via ons e-mail adres. Hoe meer medewerkers, hoe frequenter we kunnen openhouden en hoe meer mensen we kunnen helpen !

17/02/2015: Eerste Repair Café van 2015

Transitie Herent heeft haar eerste Repair Café van 2015 vastgelegd. Het zal plaats hebben op zaterdag 21 maart van 13u30 tot 17u00. Deze keer staan onze reparatietafels opgesteld in het Lokaal Dienstencentrum d'Ontmoeting op de Mechelsesteenweg 485/487. Iedereen is er natuurlijk weer van harte welkom om samen met onze reparateurs hun kapotte spullen te herstellen. 

Heb je bij één van onze vorige edities de reparatiekriebels te pakken of wil je mee volgen en leren met de reparateurs ter plaatse, laat het ons gerust weten. We willen met de Repair Cafés zoveel mogelijk mensen aan het herstellen krijgen want herstellen is veel beter dan weggooien.

23/01/2015: De Groene Pluim voor Transitie Herent

23/01/2015

Vandaag heeft Transitie Herent de Groene Pluim van Groen Herent in ontvangst mogen nemen. De Groene Pluim wordt elk jaar uitgereikt aan initiatieven of mensen die het voorbije jaar hebben bijgedragen tot de uitbouw van een meer ecologisch en een socialer Herent. Transitie Herent is nog maar iets meer dan een jaar van start gegaan en het is dus een hele eer om nu reeds zo’n appreciatie te mogen ontvangen. Deze eer kan ons alleen maar motiveren om in 2015 verder te gaan en nieuwe ideeën in de praktijk te brengen op de weg naar meer ecologisch en socialer Herent !

Zie ook : http://herentinbeeld.be/2015/01/26/transitie-herent-krijgt-groene-pluim/

23/11/2014: Geefwinkel in de locale pers

23/11/2014

Tijdens de alweer zeer succesvolle november opening heeft de Geefwinkel bezoek gekregen van de lokale pers Herent in Beeld. Zie hier hun korte reportage over ons. 

13/10/2014: Volgende Repair Café in De Bijenkorf

13/10/2014

Op 29 november, van 13u30 tot 17u organiseert Transitie Herent opnieuw een Repair Café in samenwerking met Basisschool De Bijenkorf. Bijzonder is dat we op dit Repair Café extra aandacht besteden aan het herstellen van speelgoed. Verder zal er ook een Geefstand zijn waar kinderen speelgoed kunnen geven waar ze niet meer mee spelen of speelgoed kunnen meenemen dat anderen niet meer nodig hebben. Iedereen van harte welkom in de refter van De Bijenkorf (Mechelsesteenweg 397, 3020 Herent)!

01/09/2014: E-mail adres Transitie Herent

01/09/2014

Transitie Herent heeft nu zijn eigen e-mail adres : transitieherent@gmail.com.
Gebruik dit e-mail adres voor alle communicatie met de Transitie Herent groep. Maar je kunt ons natuurlijk ook nog contacteren via onze Facebook pagina : www.facebook.com/transitieHerent

18/08/2014: Eerste opening Geefwinkel een succes

18/08/2014

De eerste opening van de Geefwinkel was een fantastisch succes. Veel mensen vonden spullen die ze goed konden gebruiken en velen onder hen hadden ook veel te geven. Vanaf nu opent de Geefwinkel dan ook zijn deuren iedere derde donderdag van de maand van 18 tot 20 uur. Tot het einde van het jaar zijn we dus open op

18 september, 16 oktober, 20 november en 18 december. 

Iedereen welkom !

Eventjes herhalen dat de Geefwinkel absoluut geen spullen aanvaardt buiten de openingsuren.

 
27/05/2014: Transitie Herent opent Geefwinkel

27/05/2014

Transitie Herent doet een eerste keer de deuren van de Geefwinkel open. Op zaterdag 2 augustus ben je welkom van 14u tot 17u op de Mechelsesteenweg 488. In de Geefwinkel kan je terecht om spullen weg te geven die je zelf niet meer nodig hebt en/of spullen mee te nemen die iemand anders niet langer gebruikt. Op die manier worden spullen hergebruikt in plaats van te worden weggegooid of ergens eeuwig te worden opgeborgen op een zolder. Verder kan je in de Geefwinkel vooral ook een gezellige babbel slaan met elkaar.

Wil je dus eindelijk af van die dubbele stripverhalen, je overvloed aan servies of die mooie, maar veel te grote vaas die je ooit eens cadeau hebt gekregen en aardig in de weg staat? Breng ze dan mee naar de Geefwinkel op 2 augustus!

Ben je daarentegen geïnteresseerd in oude cd's, op zoek naar een haardroger of een fervent verzamelaar van allerlei bierglazen? Kom dan zelf eens snuisteren en misschien ontdek je wel de schatten op de zolder van een ander

Je bent welkom om te geven zonder te nemen of te nemen zonder te geven. Let wel : De Geefwinkel aanvaardt echter absoluut geen spullen buiten de openingsuren.

04/05/2014: Eerste Repair Café in Herent is een succes

04/05/2014

Het eerste Repair Café Herent dat doorging op 1 mei 2014 tijdens de Wereldmarkt was een groot succes! Ondanks het feit dat het een eerste editie was en wat als demo was voorzien hebben we toch, dank zij onze fantastische reparateurs, een 30 tal reparaties uitgevoerd. Veel mensen hebben zich ook opgegeven als geïnteresseerd in volgende edities. Goed nieuws voor hen want een tweede editie is gepland op 7 juni van 13h30 tot 17h in de Persilstraat 7. Je kan er terecht voor reparaties van textiel, electrische en electronische apparaten en kleine meubels of houten spullen. 

Deze keer zal er ook een weggeefstand zijn. Je kunt er een voorwerp (of enkele) uitkiezen om mee te nemen. Je kunt - maar dat moet niet! - ook zelf spulletjes achterlaten waarvan je denkt dat je er iemand anders een plezier mee kan doen.
 
Ten slotte zul je nu ook iets kunnen drinken terwijl je rondkijkt of wacht terwijl onze super reparateurs bezig zijn.
 
Hou de website in het oog, of kijk op onze Facebook pagina : www.facebook.com/transitieHerent

backtotop